Aktuelnosti

PODIGNITE ZDRAV ZASAD JAGODA KOJI ĆE DONETI PUN ROD, A U ISTO VREME POVRATITE DEO ULOŽENOG NOVCA KROZ SUBVENCIJE KOJE DRŽAVA DAJE ISKLJUČIVO ZA SERTIFIKOVANE SADNICE 

*

07/07/2020

*

Proverite raspoloživost sorte i količine pozivom na broj 021/6216-642 i poručite frigo sadnice za letnju sadnju što pre. Još malo sadnica je ostalo u prodaji, najveći deo raspoloživih količina je već rezervisan.

Zbog izuzetnih rezultata postignutih u berbi jagoda ove sezone, tražnja za frigo sadnicama je povećana. Sa druge strane evropski rasadnici ponudili su manje količine rasada, jer su u periodu proizvodnje sadnica radili smanjenim kapacitetima usled karantina koji je bio u toku.

*

 Italijanske i nemačke frigo sadnice

 Najtraženije sorte na našem tržištu

 Sertifikovani bezvirusni živići proverene zdravstve ispravnosti

 Sva prateća dokumentacija neophodna za ostvarivanje povraćaja u iznosu od 50%

*

Samo na sertifikovane sadnice možete ostvariti povraćaj od 50% koje vam Ministarstvo poljoprivrede vraća za kupljeni rasad. Na taj način dolazite do zdravih i sigurnih sadnica po ceni po kojoj se prodaju čupane sadnice neproverenog kvaliteta. Minimalna količina za ostvarivanje subvencije je 4.000 sadnica (10 ari), a ostale uslove možete pronaći ovde: Pravilnik  i dopuna Pravilnika. 

*

*

 


 

čestitka 2020 srb

*

27.12.2019.

i

Obaveštavamo vas da u toku praznika nećemo raditi u periodu od 30.12.2019. do 10.01.2020. Prvi radni dan je 13.01.2020.

i

Srećni praznici!

 

*

 


frigo-sadnice

*

11.06.2019.

*U

Još malo vremena je ostalo za poručivanje sadnica. Rezervišite željenu sortu i količinu.

*

Italijanske frigo sadnice

Najtraženije sorte na našem tržištu

Sertifikovani bezvirusni živići proverene zdravstve ispravnosti

Sva prateća dokumentacija neophodna za ostvarivanje povraćaja u iznosu od 50%

 

*


  

senga-sengana-FB-post copy

*

23.05.2019.

*U

Ostvarite pun rodni potencijal na svom zasadu jagode uz zdrave frigo sadnice.

*

Jedna od najukusnijih sorti Zenga zengana, jagoda posebnog ukusa kakav od ranije pamtimo, pogodna za gajenje za industriju, pijacu, kao i za okućnicu

Nemački frigo živići vrhunskog kvaliteta, pakovanje 500 kom/gajba

A klasa sadnice, korenov vrat debljine od 10-14 mm

Sva potrebna dokumentacija neophodna za ostvarivanje povraćaja u iznosu od 50%

Uz ostvarenu subvenciju podižete zdrav frigo zasad jagoda po ceni čupanih sadnica neproverene zdravstvene ispravnosti

*

 U toku je rezervacija sadnica. Količine su ograničene.

 


  


Lidl

*

22.05.2019.

*U

Sveže jagode sa naših plantaža potražite u Lidlovim radnjama širom Srbije.

*

 


  


agril3

*

17.04.2019.

*U

U prethodna dva dana teritoriju Srbije zadesili su rani jutarnji mrazevi u prizemnom sloju vazduha. Temperature su išle i ispod -3°C što je na zasadima jagoda koji nisu bili zaštićeni agrilom dovelo do izmrzavanja cveta.

*

Na našim zasadima u Rumenci kod Novog Sada zabeležili smo najnižu temperaturu od 0°C, dok je temperatura ispod agrila bila za tri stepena viša.

*

Utisak nam je u poslednjih par godina da više ne može da prođe sezona bez mraza. Zbog toga smatramo da postavljanje agrila treba uvrstiti u redovnu agrotehničku meru i planirati njegovu nabavku na vreme. Agril zadržava toplotu koju zemljište emituje i temperature koje se postižu ispod agrila su za nekoliko stepena više od spoljašnjih, a u periodu cvetanja jagoda tih nekoliko stepena mogu presuditi berbu.

 


  


 

jagode2

*

07.03.2019.

*

/Za teritoriju Vojvodine/
*
Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 23. februara konkurs za dodelu kredita za:
*

podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda

nabavku nove poljoprivredne mehanizacije

bušenje bunara i nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje

podizanje hladnjača, plastenika itd.

*

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a više informacija o kamatnim stopama, roku otplate itd. možete pronaći OVDE.

 


  


subvencija

*

27.02.2019.

*

Ovde možete pronaći pravilnik koji se odnosi na subvencije za podizanje proizvodnih zasada jagoda. Aktuelan je i dalje pravilnik iz 2017. godine. U januaru 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede je donelo dopunu pravilnika, koja se takođe ovde nalazi. U delu koji se odnosi na jagode, dopunom se menjaju tri člana:

*

1) Član 18. kojim se menja rok za podnošenje zahteva. Novi rok za podnošenje zahteva za subvenciju za proizvodne zasade jagoda podignute u trećem kvartalu (jul, avgust, septembar) tekuće godine je od 1. maja do 30. septembra. Za proizvodne zasade podignute u četvrtom kvartalu prethodne, kao i u prvom i drugom kvartalu tekuće godine, rok za podnošenje zahteva je od 1. maja do 31. avgusta.

*

2) Član 15. kojim se ukida ograničenje po pitanju maksimalne površine (5 ha), za koju se mogu ostvariti podsticaji.

*

3) Član 23. kojim se menja maksimalni iznos podsticaja za podizanje proizvodnih zasada. Dosadašnjih 2.000.000 din je podignuto na maksimalnih 3.500.000 din.

*

Ovde možete pročitati ceo Pravilnik, kao i dopunu Pravilnika. 

 


  

navodnjavanje2

*

23.04.2018.

*

Ove godine i dalje je na snazi pravilnik iz 2017. godine o podsticajima koje daje Ministarstvo poljoprivrede, a odnose se na elemente za navodnjavanje, malč foliju za jagode, agril itd.

Jedina izmena u pravilniku je ROK za podnošenje zahteva koji je ove godine od 01. jula do 30. septembra.

*

Ovde možete pronaći Pravilnik, kao i izmenu Pravilnika.


  

sadiljka

*

27.03.2018.

*

Kako posaditi frigo sadnicu? Gde kupiti sadiljku ili kako je napraviti? – Ovo su pitanja koja svake godine postavljaju novi proizvođači jagoda.

*

Iz tog razloga odlučili smo da napravimo video uputstvo Kako napraviti sadiljku za sadnju frigo sadnica jagoda,  koje možete pogledati na  našem YouTube kanalu ili OVDE .

*

Ovo je jedan od načina na koji se može napraviti sadiljka, a nama se kroz višegodišnju praksu pokazao kao najpraktičniji. Nadamo se da će ovaj video biti od koristi svima koji kreću u proizvodnju jagoda, a možda i onima koji se tim poslom već bave.

 


  

frigo

*

26.03.2018.

*

U toku je poručivanje i rezervacija frigo sadnica za letnju sadnju. Sadnice se rezervišu avansom uplatom od 20%, a rezervacija se može obaviti pozivom na naše brojeve telefona ili ličnim dolaskom.
*
Ukoliko ste se opredelili za sortu i količinu savetujemo vam da rezervaciju izvršite što pre, jer sa kasnijom rezervacijom neke sorte možda više neće biti raspoložive.

 


  

matičnjak Salvi copy

*

17.01.2018.

*

Posetili smo matičnjak Salvi Vivai u Ferari (Italija). Nove frigo sadnice za sezonu 2018. su u pripremi.
 *
Poručivanje sadnica za letnju sadnju je počelo. Rezervaciju sadnica možete obaviti pozivom na naše brojeve telefona ili ličnim dolaskom. Sadnice stižu u Srbiju početkom jula, a sadnju je najbolje obaviti u julu i/ili avgustu mesecu.

 


  

naše imanje

*

13.11.2017.

*

Topla preporuka za novi serijal humanitarno edukativnog karaktera „Naše imanje“, koji se emituje na RTV1 nedeljom od 11:30h. U epizodi 2 možete pogledati priču o Biljani iz sela Radenković koja započinje proizvodnju crnog luka i jagoda     https://www.youtube.com/watch?v=SmYcrzWpFDQ

*

U ulozi voditelja je glumac Boda Ninković, a kako smo se mi u svemu tome našli/snašli pogledajte na 4:45 i 13:40 min.

*

Zahvaljujemo se Agropanonci što nam je ukazala priliku da učestvujemo u ovom lepom projektu, a Biljani želimo svu sreću u daljem radu i sigurni smo da kod nje uspeh neće izostati.

 


  

Agril

*

04.05.2017.

*

Na našem YouTube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=5KlECClCvbo možete pogledati prilog iz emisije „Zemlja hrane“ RTS2 sniman 20.04.2017. na zasadima Intersad-a. O mrazu i zimi u aprilu govori vlasnik Bojan Mandić.

*

Zahvaljujemo se ekipi emisije na prilogu i sjajnim snimcima postavljanja agrila.

 


  

navodnjavanje2

*

26.04.2017.

*

Novi pravilnik o podsticajima koji se odnose na elemente za navodnjavanje, malč foliju za jagode, agril itd. možete pronaći na linku: http://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2017/04/Pravilnik-mehanizacija-pdf-novi-2.pdf

*

Podsticaji ove godine pokrivaju do 50% investicije.

*

VAŽNA NAPOMENA: Rok za podnošenje zahteva je promenjen i traje do 1. jula

 

 


  

4

*

24.04.2017.

*

Izašao je novi pravilnik o podsticajima za podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i hmelja.

*

Tekst pravilnika se nalazi na linku http://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2014/05/visegodisnji.pdf

*

Za proizvođače jagoda dobra vest – sertifikovane sadnice jagoda će sada biti dostupne i manjim proizvođaćima, jer je minimalna površina zasada za koju se isplaćuju subvencije smanjena sa 0,3 na 0,1 ha.

 

 


  

sajam hortikulture1

*

07.04.2017.

*

Posetite nas na sajmu hortikulture „BeoPlantFair“ od 06-09. aprila na beogradskom sajmu.

 

 *

 


  

povrce-velika-web-400x280

*

27.03.2017.

*

Rusija zadržava zabranu uvoza turskog smrznutog mesa i piletine, kao i uvoza paradajza, krastavca, grožđa, jabuka, krušaka, jagoda i drugog voća i povrća. Zabrana je na snazi od 1. januara 2016. godine. Vest u celosti pročitajte na linku:
*

http://www.poljomagazin.com/?p=27422

 


  

 

mašina za uklanjanje lišća

*

20.03.2017.

*

Sa lepim vremenom počeli su i prolećni radovi u polju. Prva operacija u jagodama nakon zimskog perioda mirovanja je uklanjanje starog lišća. Može se obavljati ručno ili mašinskim putem. Na ovim linkovima možete pogledati uklanjanje starog lišća sa zasada kompanije Intersad.
*

 


 

IMAG1022 (2)

*

14.03.2017.

*

/Za područje Vojvodine/ Pokrajinski fond za razvoj dodeljuje  kredite za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda. Krediti su u evrima sa kamatnom stopom od 1,5 % na godišnjem nivou, grejs periodom od 36 meseci i rokom otplate, takođe od 36 meseci.

 *

Pored navedenog aktuelni krediti fonda obuhvataju i sisteme i opremu za navodnjavanje, plastenike, hladnjače, protivgradne mreže itd. Više informacija i detalja na linku:

 *

http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/

 


 

konkurs

*

08.03.2017.

*

/Za područje Vojvodine/   Na linku pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo:

*

http://www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?kat=s

*

možete pogledati nove konkurse (od 04.03.2017.) za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje, opreme namenjene proizvodnji u zaštićenom prostoru, nabavke elemenata sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda itd.

 


 

sajam Šabac (2)

*

20.02.2017.

*

I ove godine nas možete posetiti na našem štandu na devetom sajmu poljoprivrede u Šapcu od 10. do 11. marta 2017. u sportskoj hali “ZORKA”.

*

 

*

 


 

Wintersad (2)

*

14.02.2017.

*

WIntersad – zimska škola gajenja jagoda. U zimskom periodu u prostorijama firme organizujemo zimsku školu gajenja jagoda uglavnom za nove proizvođače koji su u prethodnoj godini zasnovali zasad i očekuju I rod, a nisu imali prethodnog iskustva u proizvodnji jagoda. Na predavanju se polaznici upoznaju sa prolećnim radovima (skidanje starog lišća, prihrana, zaštita), organizacijom berbe i načinima plasiranja ploda, kao i radovima koji slede nakon berbe (šišanje lišća, održavanje zasada), kojima se zasad priprema za novi zimski period i berbu u II godini.

 

 


22

*

21.06.2016.

*

Prvi korak ka postizanju kvalitetnog roda i visokih prinosa je nabavka zdravog sadnog materijala.

Italijanske bezvirusne frigo sadnice jagode od 0,15 – 0,20 EUR.

Rezervisanje sadnica može se izvršiti još u naredna dva dana na brojeve 021/6216-642 i 021/6225-216. Nakon toga izbor sorte, klase i količine će biti ograničen.


 


 

Emisija brazde

*

30.05.2016.

*

Na linku www.youtube.com/watch?v=_hzejQcH9bM možete pogledati deo iz emisije Brazde Radio televizije Vojvodine od nedelje 29.5.2016. gde u direktnom uključenju sa zasada Intersad-a vlasnik Milan Marinković razgovara o berbi jagoda za sezonu 2016. U nastavku emisije je razgovor u studiju sa Profesorom Nenadom Magazin o proizvodnji jagode u Srbiji i isplativosti samog posla.

 


31

*

24.05.2016.

*

Studenti IV godine Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, smer voćarstvo, predvođeni profesorom Nenadom Magazin, imalu su priliku da tokom jednodnevne posete Intersadu steknu nova korisna iskustva.  Studenti su posetili zasade i upoznali se sa organizacijom berbe, prisustovali su pripremi jagode za izvoz na rusko tržište – podhlada, paletiranje i lepljenje deklaracija u čemu su i sami učestvovali. Takođe, profesor Magazin je studentima pokazao i frigo sadnice i uputio ih u postupak sadnje frigo rasada.

 

 


holandski studenti

*

23.05.2016.

*

U petak 22. maja Intersad su posetili studenti Univerziteta primenjenih nauka – odseka agroekonomije Van Hall iz Larenštajna, Holandija. Studenti koji rade u okviru projekta „Mogućnosti  trgovine jagodastim voćem iz Srbije sa zemljama Evropske unije“, tokom posete, bili su u prilici da upoznaju proces berbe i pripreme voća za izvoz u okviru kompanije Intersad. Tokom posete podeljena su iskustva i predočeni zahtevi koje mora da ispuni voće u pogledu kvaliteta i načina pakovanja koje se izvozi u zemlje EU.

 

 


19

*

18.05.2016.

*

U utorak 17. mаја 2016. gоdinе Ambasador Kraljevine Holandije, Henk van den Dool sa suprugom, Atašeom za poljoprivredu, Maarten Wegen-om i Milom Mirković, asistentom za poljoprivredu holandske ambasade, posetio je kompaniju Intersad, kao i njene zasade na kojima se upoznao sa proizvodnjom jagode u Srbiji.

 

 


poljoprivredni sajam

*

16.05.2016.

*

U subоtu 14. mаја 2016. gоdinе, direktor i osnivač Milan Marinković je, kroz ulogu gosta – predavača, predstavio  poslovanje kompanije Intersad u okviru Konferencije pоd nаzivоm: „Itаliја – Srbiја, pаrtnеrstvо u аgrоbiznisu“, koju je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine organizovalo u sаrаdnji sа Itаliјаnskоm аgеnciјоm zа spоlјnu trgоvinu Оdеlјеnjа Аmbаsаdе Itаliје zа prоmоciјu privrеdnе sаrаdnjе.

 

 


ambalaža

*

11.05.2016.

*

Sezona berbe je počela. Povećajte atraktivnost i cenu svojih proizvoda kroz plasman robe u plastičnoj ambalaži. Kvalitetne italijanske plastične kutijice za jagode i drugo voće od 250 g, 500 g i 1000 g možete poručiti telefonom ili kupiti u prostorijama firme.

 


jagode

*

18.04.2016.  VAŽNO – Podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede

*

Još par dana (do 30. aprila) je ostalo za obnovu registacije gazdinstva i prijavu proizvodnje jagode u setvenoj strukturi.

Novina za ovu godinu je da se podsticajna sredstva uvode i za malč foliju pored dosadašnjih za sertifikovane sadnice jagode i sisteme i opremu za navodnjavanje. Podsticajna sredstva Ministrarstva poljoprivrede iznose 40% za sadnice jagode, foliju i navodnjavanje.

Više informacija možete pronaći u pravilnicima na linkovima:

 


 

*

24.02.2016.

*

Posetite nas na našem štandu na osmom sajmu poljoprivrede “ŠABAC 2016” od 11 – 12. marta 2016. u Sportskoj hali “ZORKA” Šabac.

*

*


agrolider1

*

20.02.2016.

*

Produkcija emisije za poljoprivrednike Agrozona organizovala je 20.02.2016. IV Savetovanje za poljoprivrednike „Agrolider“ u hotelu Pašina česma kod Leskovca. Savetovanje je bilo posvećeno unapređenju voćarske proizvodnje na jugoistoku Srbije. Na štandu Intersada imali smo priliku da porazgovaramo sa velikim brojem proizvođača iz ovog kraja i podelimo naša iskustva vezana za savremenu proizvodnju jagode. Utisak koji smo poneli je da postoji još puno prostora za unapređenje proizvodnje koja u ovom momentu se i dalje najvećim delom obavlja na poljima bez folije i sistema za navodnjavanje kap po kap.

 


Bijeljina

*

*

19.02.2016.

*

U Bijeljini je 19.02.2016. održano stručno predavanje sa temom: „Škola savremene proizvodnje jagode i maline“. Predavanje je organizovano od strane Udruženja proizvođača jagode, a namenjeno je bilo kako postojećim  proizvođačima tako i svim zainteresovanim za pokretanje proizvodnje na teritoriji grada Bijeljina. Intersad se predstavio sa praktičnim iskustvom iz proizvodnje jagode i u svom izlaganju istakao  važnost izbora zdravstveno ispravnog bezvirusnog sadnog materijala.

 


jagode ambalaza copy

*

17.05.2015.

*

U našoj stalnoj ponudi možete pronaći kvalitetne italijanske plastične kutijice za jagode i drugo voće od 250 g, 500 g i 1000 g. Prodaja je u prostorijama firme Intersad, Kisački put 30 Rumenka ili ih možemo poslati brzom poštom na Vašu adresu za teritoriju Srbije.

 


*

05.04.2015.

*

Pogledajte na našem YouTube kanalu  Školu proizvodnje jagode (5 delova).

Video je sniman na proizvodnim zasadima kompanije Intersad kao i na poljima naših klijenata. Stručne savete o jagodi izlaže profesor sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, doc. dr. Nenad Magazin. Sadržaj je edukativan za sve one koji razmišljaju o proizvodnji jagoda, ali i za one koji se ovim poslom već bave. Opisan je celokupan proces proizvodnje, od odabira sadnog materijala, podizanja i održavanja zasada do berbe i prodaje ploda.

 


čišćenje lišća u proleće1

*

15.03.2015.

*

Na plantažama Intersad-a, u toku je operacija skidanja starog lišća sa jagoda nakon čega će se izvšiti tretman bakarnim preparatima.

*

*

 


*

09.03.2015.

*

Novo u ponudi – Senga Sengana – sertifikovani frigo živići – za prolećnu i letnju sadnju

*

*

 


*

11.02.2015.

*

11. februar 2015. V Savetovanje „Inovacije u voćarstvu“ sa temom  „Savremena proizvodnja jagode“ u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Beograd. Tema predavanja Intersad-a „Proizvodnja jagode na otvorenom – sorta Joly“

*

Sadnice jagode, jagode sadnice, jagoda sadnice, frigo zivici, živići jagode, zivici.Plastična ambalaža jagode, jagode živići, jagode zivici, pelceri jagode, jagode pelceri, jagoda clery, jagoda kleri, clery jagoda, kleri jagoda, jagoda joly,jagoda žoli, jagoda zoli, joly jagoda, žoli jagoda, zoli jagoda, sadnice ,jagoda prodaja, prodaja sadnica jagoda, pelceri jagode, jagode,pelceri, sorta clery, sorta kleri, sorta joly, sorta žoli, sorta zoli,sadnja jagode, jagode sadnja, proizvodnja jagode, proizvodnja jagoda, jagode proizvodnja, prodaja jagode, prodaja jagoda, jagode,prodaja, kupovina jagode, kupovina jagoda, jagode kupovina,rasadnik jagode, rasad jagode, jagode rasad, rasadnik voća,plastična ambalaža za voće, plasticna ambalaza za voce, plastična,ambalaža za jagode, plasticna ambalaza za jagode, pp ambalaža za jagode, pet ambalaža za jagode, jagode ambalaža, jagode ambalaza, čančići za jagode, cancici za jagode, jagode čančići, jagode cancici,amplike za jagode, jagode amplike Plod jagode jagode plod, jagode prodaja, kupovina jagoda, jagode kupovina,clery jagoda, kleri jagoda, joly jagoda, žoli jagoda, zoli jagoda, otkup jagoda

Intersad uvozi sadnice jagode tj. rasad jagode iz Italije. Italijanski rasadnik jagoda je vodeći evropski rasadnik voća. Sve sadnice su sertifikovane sadnice jagode i bezvirusne sadnice jagode. Sadnice jagode se još nazivaju i živići jagode ili pelceri jagode. Prodaja sadnica jagoda se vrši na leto. Tip sadnice jagoda su frigo sadnice jagode ili frigo živić. Pelceri jagoda se prave u Italiji. Prodaja jagoda najčešće je sledećih sorti: sorta clery (sorta kleri) i sorta joly (sorta žoli). Jagoda clery (jagoda kleri) i jagoda joly (jagoda zoli) su jagode visokog kvaliteta ploda. Sadnja jagoda se obavlja na leto. Proizvodnja jagoda je na otvorenom polju. Nakon berbe jagoda vrši se priprema za otkup jagoda. Najčešće se kupovina jagoda vrši na veliko, jagode se paletiraju i rashlađuju za transport. Plastična ambalaža za voće se koristi za pakovanje voća. Plastična ambalaža za jagode koristi se i kao ambalaža za maline. Kutijice za jagode i kutijice za maline mogu biti pp ambalaža ili pet ambalaža. Plastična ambalaža za jagode naziva se još i čančići za jagode, amplike za jagode ili kutijice za jagode. Čančići za jagode mogu biti od 250, 500 i 1000 g kao i amplike za jagode. Kutijice za maline tj. ambalaža za maline je providne boje. Pakovanje jagode i pakovanje maline u kutijice za voće podiže cenu finalnog proizvoda. Prodaja jagoda najčešće je sledećih sorti: sorta clery (sorta kleri) i sorta joly (sorta žoli). Jagoda clery (jagoda kleri) i jagoda joly (jagoda zoli) su jagode visokog kvaliteta ploda. Proizvodnja jagoda je na otvorenom polju. Nakon berbe jagoda vrši se priprema za otkup jagoda. Najčešće se kupovina jagoda vrši na veliko, jagode se paletiraju i rashlađuju za transport. Za potrebe kupca vrši se pakovanje jagoda i skladištenje jagoda. Jagode se pakuju u kutijice ili se prodaju kao rinfuz. Proizvodnja jagode je u skladu sa global g.a.p. standardom. Rumenka, Kisač i Novi Sad su mesta gde se vrši proizvodnja jagode i prodaja jagode.

sadnja jagoda, jagode sadnja, jagode zaštita, prihrana jagoda, jagode prihrana, prskanje jagoda, jagode prskanje, sortiment za jagodu, jagode sortiment, wintersad, vintersad, troškovi za jagodu, prihod od jagode, isplativost proizvodnje jagode O nama intersad, jagode novi sad, jagode rumenka, jagode kisač, proizvodnja jagode, proizvodnja jagode na otvorenom, proizvodnja jagode srbija, sadnice jagode, sadnice voća, prodaja sadnica voća, sertifikovane sadnice jagode, sertifikovane sadnice voća, prodaja sertifikovanih sadnica voća, bezvirusne sadnice voća, bezvirusne sadnice jagode

Proizvodnja jagoda u Srbiji se u najvećoj meri odvija kao proizvodnja jagoda na otvorenom polju. Isplativost proizvodnje jagode zavisi od pravilno urađene sadnje jagoda, prihrane jagoda, zaštite jagoda, prskanja jagoda, sortimenta za jagodu. Sve navedeno utiče na prihod od jagoda koji se ostvaruje od prodaje jagoda. Troškovi za jagodu se smanjuju pravilnom primenom mera. Intersad pruža sva potrebna znanja iz oblasti: proizvodnje, prihrane, zaštite, prskanja i svoje kupce edukuje u okviru zimske škole wintersad (vintersad). Proizvodnja jagoda u Srbiji se u najvećoj meri odvija kao proizvodnja jagoda na otvorenom polju. Intersad uvozi sadnice jagode tj. rasad jagode iz Italije. Italijanski rasadnik jagoda Salvi Vivai je vodeći evropski rasadnik voća. Sve sadnice su sertifikovane sadnice jagode i bezvirusne sadnice jagode. Prodaja bezvirusnih sadnica voća se obavlja u Rumenci i Kisaču kod Novog Sada. Kvalitetna malč folija za jagode, koja može da se koristi i za druge kulture se uvozi iz Italije. Poljoprivredna folija ili agro folija za jagode je crna polietilenska UV stabilisana folija, folija za višegodišnje zasade jagode. Folija sa rupama za jagode može biti različitih karakteristika. Najčešće korišćena na našim i zasadima naših kupaca je crna malč folija debljine 50 mikrona, folija širine 120 cm folija sa dva reda rupa rasporeda cik-cak 30×30 cm. Malčiranje za jagode se vrši uz pomoć specijalne mašine za jagode. Mašina za jagode vrši postavljanje folije za jagode tj. montiranje folije tako što vrši razvlačenje folije i podizanje gredica. Mašinsko postavljanje folije se vrši uz pomoć mašine za postavljanje folije i traktora. Specijalna mašina za jagode vrši malčiranje zemlje, podiže gredice tj vrši pravljenje gredica i montiranje folije. Postavljanje folije obuhvata istovremeno podizanje gredica, postavljanje sistema za navodnjavanje kap po kap i malčiranje zemlje. Razvlačenje folije se obavlja na polju uz pomoć mašine za jagode.

Navodnjavanje voća je neophodno za postizanje dobrih prinosa. Najbolji sistema za navodnjavanje jagoda je sistem za navodnjavanje kap po kap. Kap po kap sistem za navodnjavanje sadrži trake za navodnjavanje, pumpu za navodnjavanje, sistem za prihranu jagoda itd. Intersad vrši projektovanje i postavljanje sistema za navodnjavanje kap po kap. Navodnjavanje voća je neophodno za postizanje dobrih prinosa. Najbolji sistema za navodnjavanje jagoda je sistem za navodnjavanje kap po kap. Kap po kap sistem za navodnjavanje sadrži trake za navodnjavanje, pumpu za navodnjavanje, sistem za prihranu jagoda itd. Intersad vrši projektovanje i postavljanje sistema za navodnjavanje kap po kap. Intersad uvozi sadnice voća iz Italije. To su sertifikovane sadnice voća. Sav sadni materijal tj. rasad se deklariše kao bezvirusni sadni materijal. Bezvirusne sadnice jagode i bezvirusne sadnice voća imaju sertifikat da dolaze iz italijanskog rasadnika sadnica voća koji je i najveći rasadnik sadnica jagoda - Salvi Vivai. Za sertifikovane sadnice jagoda i sertifikovane sadnice voća država često daje subvencije ili posticaje. Subvencije za jagode ili podsticaji, olakšavaju poljoprivrednicima podizanje novih zasada. Sadnice trešnje Intersad uvozi iz Italija od rasadnika Salvi Vivai. Salvi Vivai je vodeći evropski rasadnik voća pa time i rasadnik trešnje. Sve sadnice trešnje su sertifikovane sadnice trešnje. Sertifikovane sadnice trešnje su u stvari bezvirusne sadnice trešnje. Sve bezvirusne sadnice trešnje imaju sertifikat koji garantuje njihovu ispravnost.

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode

Sadnice jagoda/e,Jagoda Clery,Živići jagoda/e,Ambalaža za voće,Ambalaža za jagode,Folija za jagode,Malč folija,Postavljanje folije za jagodu,Rasadnik jagode